Mika Rännäli ottaa Oulunsalo Soi -festivaalin ohjat 2022

Oulunsalo Soi -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Mika Rännäli. Rännäli ottaa kamarimusiikkifestivaalin ohjat Kreeta-Maria Kentalalta tämän vuoden festivaalin jälkeen.

Rännäli on paljasjalkainen oululainen, joka on tehnyt kansainvälistä uraa New Yorkissa yli 20 vuotta. Huippupianisti ja säveltäjä muutti syksyllä perheineen Ouluun kuin tilauksesta Oulunsalo Soi -festivaalin kannalta. Rännäli kiinnostui painamaan oman kädenjälkensä vuodesta 1998 asti Oulun seudulla järjestetyn festivaalin historiaan.

Olen äärimmäisen otettu pestistä! Tavoitteenani on Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaaleilla jatkaa tinkimätöntä ja korkeatasoista taiteellista linjaa, vaalia intiimiä kamarimusiikillista henkeä sekä kasvattaa budjettia ja laajentaa rahoituspohjaa, mikä mahdollistaisi vuosittain yhden ’isomman täkyn’ kutsumisen juhlille”, kertoo Rännäli.

Rännälistä tulee Oulunsalo Soin viides taiteellinen johtaja. Kentalan kanssa sovittiin alunperinkin kolmesta vuodesta, hänen valtion taiteilija-apurahakautensa päättyy vuoden lopussa ja aikaa opettajaksi paluun jälkeen ei olisi niin paljon festivaalille.

Kreeta-Maria Kentala on suunnitellut meille kolme mahtavaa festivaalia, joista yksi on vielä edessä tulevana kesänä. Kentala on elvyttänyt festivaalin iltamaperinnettä ja luonut uudenlaisen konseptin, festivaalilauantain Kamarimusiikkisafarin”, festivaalia tuottavan Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen sanoo.

Rännäli esiintyy jo tulevan kesän festivaalilla. Oulunsalo Soi 12.–15.8.2021 ohjelmisto julkaistaan kevään aikana. Liput tulevat myyntiin huhti-toukokuussa.

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »