Nuori viuluvirtuoosi Lilja Haatainen Oulunsalo Soi -festivaalille 2021

Oulunsalo Soi -festivaalilla esiintyy tulevaisuuden lupaus 10-vuotias viulisti Lilja Haatainen Kempeleestä. Lilja aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana Suzukikoulu Oktaaviassa ja 6-vuotiaana jatkoi opintojaan Mervi Kyrkin oppilaana Oulun konservatoriossa. Lisäksi Lilja opiskelee Viuluakatemiassa opettajinaan Elina Vähälä ja Janne Malmivaara. Oulunsalo Soi -festivaalilla Haataista kuullaan kolmessa konsertissa.

Kuulin Lilja Haataista viime kesänä Oulunsalo Soi -festivaalilla Oulun Konservatorion Kisällien lounaskonsertissa, ja hän loksautti leukani: kuinka 9-vuotias soittaa kuin kypsä viuluvirtuoosi, noin elävästi ja häikäisevän musikaalisesti? Tätä ihmettä kuulee mielellään lisää tulevana kesänä”, kommentoi festivaalin taiteellinen johtaja Kreeta-Maria Kentala.

Haatainen on ehtinyt esiintyä jo lukuisissa konserteissa ja tapahtumissa. Keväällä 2019 Haatainen tuli valituksi Oulu Sinfonian solistiksi Nuoret solistit -konserttiin. Maaliskuussa Haataista kuullaan Musiikkitalon lavalla RSO:n solistina, missä hän soittaa Christian Sindingin Sarjan vanhaan tyyliin. Seuraa Radion sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konserttia Yle Areenasta pe 5.3. klo 20.00.

Oulunsalo Soin ohjelma julkaistaan maaliskuun lopussa.

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »