Oulunsalo Soin kansainvälinen leikkikehä

Oulunsalo Soi – Oulun seudun XVI musiikkijuhlat käynnistyvät 1. elokuuta ja päättyvät koko perheen konserttiin tiistaina 6. elokuuta. Mezzosopraano Virpi Räisäsen luotsaama kamarimusiikkifestivaali leijailee tänä vuonna lapsuuden ja taivaallisuuden tunnelmissa. Taiteilijoiksi festivaalille saapuvat mm. Lontoon sinfoniaorkesterin konserttimestari ja Alankomaiden kamariorkesterin taiteellinen johtaja Gordan Nikolić, kontratenori Maarten Engeltjes, tähtitanssija Minna Tervamäki sekä festivaalin ensimmäinen taiteellinen johtaja, pianisti Izumi Tateno.

Gordan Nikolić on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista viulisteista. Voitettuaan useita palkintoja ja työskenneltyään ympäri Eurooppaa mm. Lausannen kamariorkesterin ja Euroopan kamariorkesterin johtajana Nikolić pyydettiin vuonna 1997 Lontoon sinfoniaorkesterin konserttimestariksi.

Toinen huippunimi on alankomaalainen kontratenori Maarten Engeltjes. Nuori ja kysytty, harvinaisen äänen omaava kontratenori on tehnyt Euroopassa uraa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Hänen opettajinaan toimivat maailmanlaajuisesti tunnetut barokkimusiikin mestarit, saksalainen kontratenori Andreas Scholl sekä tämän opettaja, amerikkalainen tenori Richard Levitt.

Festivaalilla kuullaan kahta pianistia: ranskalaista pianistia Raphaël Drouinia (s. 1977) sekä Oulunsalo Soin ensimmäistä taiteellista johtajaa Izumi Tatenoa. Hänen kunniakseen konsertin yhteydessä julkaistaan reliefi, jonka on suunnitellut arkkitehti Ilpo Väisänen.

Oulunsalo Soin residenssiyhtyeenä jatkavalla Jousia Ensemblella on vahva pohjoissuomalainen ja oululainen pohja. Festivaalille saapuu myös viime vuodelta tuttu norjalainen cembalotaiteilija Knut Johannessen, joka valloitti yleisön mutkattomalla karismallaan.

Maailmalla mainetta kerännyt, nykysäveltäjien kanssa hedelmällistä yhteistyötä tehnyt kitaristi Ismo Eskelinen esiintyy festivaalilla muun muassa tähtitanssija Minna Tervamäen kanssa.

Pohjankartanon salissa koko perheen konsertissa lavalle nousee nuoria lahjakkaita muusikoita Oulun seudun musiikkiopistoista sekä Talent-kilpailusta tuttu runonlausuja Daniel Helakorpi. Konserttia värittävät oululaisen kuvataiteilijan Hanna Schroderuksen teokset, ja onpa mukana myös Stella-klovni.

Alankomaista saapuva kuusihenkinen Sterk!-yhtye tarjoaa rytmimusiikin virtoja napattavaksi Rotuaarilla heti torstai-iltana.  Lisäksi bändi päättää jo perinteeksi muodostuneen Hailuoto-päivän villillä lauantai-illan keikallaan Rantasumpussa.

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija on valokuvaaja Mari Hokkanen, jonka näyttely avataan 1.8. klo 18 Oulunsalo kirjastolla. Näyttely on esillä läpi elokuun.

Festivaali järjestetään 1.–6. elokuuta. Konserttipaikkoja on tänä vuonna Oulussa, Oulunsalossa, Hailuodossa, Lumijoella, Limingassa ja Yli-Iissä. Liput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Oulunsalon Kulttuuri-instituutti ja festivaalin kannatusyhdistyksenä toimiva OuMuska ry. Oulunsalo Soi on Finland Festivalsin jäsen ja osa Oulun juhlaviikot -tapahtumaverkostoa.

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »