Alle viikko festivaaliin – tutustu vuoden kuvataiteilijaan

Vuoden kuvataiteilija Mari Hokkasen näyttely avataan Oulunsalon kirjastolla 1. elokuuta klo 18. Tervetuloa avajaisiin, taiteilija on tilaisuudessa paikalla! Valokuvaaja Mari Hokkasen valokuvataiteessa on usein lähtökohtana performanssi. Hänen valokuvansa ovat performatiivisia omakuvia, joiden kautta hän kuvaa erilaisia tarinoita ja tunteita.

Vuoden kuvataiteilija Mari Hokkasen näyttely avataan Oulunsalon kirjastolla 1. elokuuta klo 18. Tervetuloa avajaisiin, taiteilija on tilaisuudessa paikalla!

Valokuvaaja Mari Hokkasen valokuvataiteessa on usein lähtökohtana performanssi. Hänen valokuvansa ovat performatiivisia omakuvia, joiden kautta hän kuvaa erilaisia tarinoita ja tunteita. Flower performance -sarja koostuu tarinallisista kuvista. Jokainen teos on oma yksittäinen tarinansa, yhdistävänä tekijänä kuvissa ovat kukat. Hokkanen on tietoisesti valinnut kuvauskohteeksi kukat, jotka ovat ehkä yksi käytetyimmistä aiheista kuvataiteessa. Hokkanen sanoo halunneensa kokeilla, millaiseksi näin konservatiivinen aihe muuttuu hänen käsittelyssään.

Hokkanen aloitti sarjan kuvaamisen kesällä 2011, mutta se jäi kesken. Vuoden tauon jälkeen hän palasi aiheeseen uudestaan, koska halusi nähdä miten tauko oli vaikuttanut hänen kuvamaailmaansa. Ensimmäisessä kuvausvaiheessa Hokkasen kuvausmetodi oli paikkaan sidottua performanssia ja kuvissa mukana olivat paikalta satunnaisesti löytyneet luonnonkukat. Toisessa kuvausjaksossa työskentely muuttui entistä tarkoitusperäisemmäksi ja kuvat entistä rakennetuimmiksi.

Mari Hokkaselle tärkeä elementti hänen työskentelyssään on kuvien tulkinnan monimuotoisuus. ”Kerron kuvillani tarinoita, ja on mielenkiintoista nähdä kuinka erilaiset katsojat luovat omat tulkintansa kuviini ominen kokemustensa ja muistojensa kautta.”

Helsingissä asuva valokuvaaja Mari Hokkanen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja ryhmänäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Hän oli mukana mm. Nuoret taiteilijat 2011 -näyttelyssä Helsingin taidehallissa. Hänen töitään on esitetty myös ammattitaiteilijoiden ryhmänäyttelyissä mm. Hyvinkään taidemuseossa ja Lahden taidemuseossa. Hokkasen ensimmäinen dokumentaarinen näyttely Visiting Burj el-Shemal oli esillä Helsingissä alkuvuodesta 2012. Näyttely kertoi palestiinalaisten pakolaisten elämästä Libanonissa Burj el-Shemalin leirillä.

Flower performances -näyttely avattiin ensimmäisen kerran Tartossa 2012 ja samana vuonna se oli esillä myös Gallerie Pleikussa, Berliinissä. Pohjoisen valokuvakeskuksen Kummigalleriassa näyttely oli viime keväänä.

Mari Hokkanen on Oulunsalo soi -musiikkijuhlien Vuoden kuvataiteilija ja laaja kooste hänen teoksiaan on esillä Oulunsalon kirjastossa 1.8.-31.8.2013. Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn tuottaa yhteistyössä Oulunsalo Soi – Oulun seudun musiikkijuhlat ja Pohjoinen valokuvakeskus.

(Teksti: Alla Räisänen)

Lisätietoja taiteilijasta: marihokkanen.blogspot.fi/ ja http://www.oulunsalosoi.fi/2013/vuoden-kuvataiteilija/

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »