Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia sekä yksin että osana työryhmää. Vuoden kuvataiteilija on valittu yhteistyössä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

”Mika Kiviniemi liikkuu valokuvan, performanssin, mediataiteen, äänitaiteen ja installaatioiden välimaastossa, mikä tekee hänestä monipuolisen ja kiinnostavan tekijän. Odotan innolla Kiviniemen tämän vuoden kamarimusiikkifestivaalin teemasta inspiroitunutta, äänen tuottamiseen liittyvää ja soittamisen käsitettä laajentavaa näyttelyä.” kommentoi Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen  toiminnanjohtaja Darja Zaitsev

Kiviniemi tarkastelee taiteellisessa työskentelyssään uusia tapoja ja näkökulmia ilmiöiden takaa ja sisältä: hän purkaa, kokoaa, erottelee ja yhdistelee asioita yllättäviä yhteyksiä etsien. Teosten luonne löytyy usein eri medioiden, tekniikoiden ja lähtökohtien yhdistelmistä sekä uusien asioiden äärellä tapahtuvista oivalluksista. 

Kiviniemi on valmistunut vuonna 2022 Aalto-yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -maisteriohjelmasta. Hänen ensimmäiset yksityisnäyttelynsä nähtiin vuonna 2022. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin visuaalista ilmettä kuvittaa tuttuun tapaan vuoden kuvataiteilijan teos.

Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 9.–13. elokuuta Oulun seudulla osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelma julkaistaan toukokuussa.

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »
Uutinen

Oulunsalo Soi alkaa keskiviikkona

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tarjoaa kuusi päivää konserttielämyksiä Oulussa ja Oulunsalossa.  ”Festivaalilla tehdään oululainen ja suomalainen kulttuuriteko soittamalla kaikki Leevi Madetojan viululle ja pianolle säveltämät teokset.

Lue lisää »