Vuoden kuvataiteilijan näyttely Oulunsalon kirjastolla syyskuun loppuun asti

Vuoden kuvataiteilija Aino Väänäsen näyttely Vanishing Point on avoinna 29. syyskuuta asti Oulunsalon kirjastolla. Hänen töissään yhdistyy inhimillisyys, rosoisuus ja herkkyys.

Väänänen työskentelee pitkäkestoisten dokumentaaristen valokuvaprojektien parissa, joiden aiheita ovat muuttuva ympäristö pohjoisen reuna-alueilla, elämä huumeriippuvuuden kanssa Bukarestissa sekä samansukupuolisten tanssi Venäjällä. Väänänen työskentelee myös freelance-lehtikuvaajana ja opettaa valokuvausta.

Vuonna 2021 Väänänen julkaisi We Shall See -nimisen taidevalokuvajulkaisun. Samana vuonna Väänänen valittiin Nikon-NOOR-akatemian masterclass-ohjelmaan. Väänäsen töistä on järjestetty näyttelyitä sekä kotimaassa että kansainvälisesti Lontoossa, Moskovassa ja muualla Venäjällä.

Kaikki muuttuu, jopa maa jalkojemme alla

Vanishing Point (‘Pakopiste’ tai ‘Katoamispiste’) viittaa napapiirin koordinaatteihin, jotka ovat jatkuvassa muutoksessa maamassojen ja merivirtojen liikkeistä johtuen. Vanishing Point kasvaa allegoriana elämälle pohjoisessa, jossa perinteiset elämäntavat ja ympäristö ovat murroksessa.

Vanishing Point lähti Väänäsen halusta visualisoida tätä muutosta, joka on sekä ulkoista että sisäistä. Hän on kuvannut kotiseuduillaan Hailuodossa sekä eri puolilla Pohjois-Skandinaviaa, ja häntä ovat kiehtoneet kontrastit hauraan luonnon ja ihmisten luomien koneistojen ja infrastruktuurien välillä. Väänäsen työtapa on ollut poukkoilevaa ja epämääräistä vaeltamista; napapiirin koordinaattien epämääräisyys on heijastunut työmetodeissa. ”Päällimmäisenä mielessäni on pyörinyt kysymys: miltä tulevaisuus näyttää pohjoisen reuna-alueilla?”

Yhteistyössä:

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »
Uutinen

Oulunsalo Soi alkaa keskiviikkona

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tarjoaa kuusi päivää konserttielämyksiä Oulussa ja Oulunsalossa.  ”Festivaalilla tehdään oululainen ja suomalainen kulttuuriteko soittamalla kaikki Leevi Madetojan viululle ja pianolle säveltämät teokset.

Lue lisää »