Kaksi huikaisevaa konserttia päätöspäivänä

Oulunsalo Soihin saapuu sunnuntaina 14.8. vierailulle kaksi merkittävää kokoonpanoa: Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri ja Try Me Good King -työryhmä.

Sukulaissielut-konsertti pidetään festivaalin juurilla Oulunsalon kirkossa sunnuntaina 14.8. klo 15. Äänitteillään ylistystä maailman musiikkialan julkaisuissa kerännyt Virtuosi di Kuhmo soittaa ohjelmassa kaksi teosta jousioktetille. Ensimmäinen on brittiläisen nykysäveltäjän Sally Beamishin Partita, jossa voi kuulla valepukuihin sonnustautuneita lainauksia Bachilta, Händeliltä ja Mendelssohnilta. Toisena kuullaan Felix Mendelssohnin upea ja huippusuosittu jousioktetto, joka niin ikään sisältää viittauksia Bachiin ja Händeliin.

Virtuosi di Kuhmossa soittavat viulistit Anna-Leena Haikola, Petri Aarnio, Kati Kuusava ja Terhi Paldanius, alttoviulistit Riitta-Liisa Ristiluoma ja Olli Kilpiö sekä sellistit Jussi Vähälä ja Mikko Ivars.

Viimeisenä valtaa, väkivaltaa ja rakkautta

Oulunsalo Soi päättyy Try Me Good King -näyttämöteokseen, joka kertoo Englannin kuningas Henrik VIII:n surullisenkuuluisista avioliitoista. Tarinasta ei draamaa puutu, sillä kaksi avioliittoa päättyi mitätöimiseen, kaksi vaimoa mestattiin ja yksi vaimo kuoli lapsivuoteeseen.

Teoksen pohjana on amerikkalaisen Libby Larsenin laulusarja Try Me, Good King, joka on saanut innoituksensa Henrik VIII:n vaimojen autenttisista kirjeistä ja mestauslavalla lausutuista sanoista. Dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneuden- ja hyvinvointisektorin retoriikka sekä renessanssin ja barokin musiikki.

Työryhmän muodostavat Suomen eturivin taiteilijat sopraano Pia Freund, näyttelijä-ohjaaja Kati Outinen, tanssija-koreografi Minna Tervamäki, gambisti Louna Hosia, huilisti Pauliina Fred ja cembalisti Petteri Pitko.

YouTubeen

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »