Kamarimusiikkisafari ihastuttaa monipuolisilla konserteillaan

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin lauantai 13.8. tarjoaa jälleen laadukkaan musiikkimatkan Oulun keskustassa. Kamarimusiikkisafari alkaa kolmella väliajattomalla konsertilla ja päättyy lähes kaksituntisiin iltajameihin. Lämminhenkistä kamarimusiikkimatkaa johtaa dramaturgi ja Pohjoisen oopperakomppanian taiteellinen johtaja Jenni Kinnunen. Konsertit sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

Nuorta taituruutta, inspiraatiota hedelmöittymisteoriasta sekä tuliaisia Brasiliasta

Safarimatkan aloittaa Tulevaisuuden lavaleijona -konsertti, jossa esiintyy XIII Leevi Madetoja -pianokilpailuissa toisen palkinnon saanut Ahti Alavillamo. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu Madetojan ja Chopinin lisäksi myös vähän vieraampaa musiikkia, kuten Aleksandr Skrjabinia, Tomi Räisästä ja Cécile Chaminadea. Upeat puitteet konsertille tarjoaa Lääninhallituksen Valkoinen sali.

Seuraavan konsertin Faaraoiden kultatanssit kruunaa Mozartin klarinettikvintetto, jonka säveltäjämestari kirjoitti 1700-luvulla kehitetylle basettiklarinetille – kvintetto kuullaan nyt juuri tällä soitettuna. Oman mausteensa ohjelmaan tuo Salosen jousikvartetto Homunculus eli pikkumies. Teos on saanut ideansa 1600-luvun hedelmöittymisteoriasta, jonka mukaan siittiö olikin ”pieni mies”, joka laitettiin naisen sisään kasvamaan. Salosen kvartetto on siis pienimuotoinen teos, joka sisältää kaikki ”täysikasvuisen” jousikvarteton elementit.

Kolmas konsertti Naisen ääni antaa nimensä mukaisesti estradinsa naissäveltäjille ja -esiintyjille. Konsertin alussa kuullaan pianosävelmiä, jotka ovat saaneet inspiraationsa Lapin joiuista, sambasta ja bossa novasta. Tänä kesänä Savonlinnan oopperajuhlilla Aidan nimiroolin laulava Helena Juntunen tulkitsee yhdessä brasilialaislähtöisen pianistin Vanessa Cunhan kanssa konsertin toisella puoliskolla Fanny Mendelssohnin, Clara Schumannin, Helvi Leiviskän ja monen muun naissäveltäjän lauluja.

Kamarimusiikkisafari päättyy tunnelmallisiin ja leppoisiin Iltajameihin, jonka ohjelma pidetään yllätyksenä loppuun asti! Musiikillista ilottelua on luvassa kahden tunnin verran, ja onpa Rio Liven baarikin väliajalla auki.

Tule viehättymään!

KAMARIMUSIIKKISAFARI

Lauantai 13.8. klo 12.30–21
Oulun keskustassa

klo 12.30 TULEVAISUUDEN LAVALEIJONA
Lääninhallituksen Valkoinen sali
Linnakatu 3, Oulu

klo 14.30 FAARAOIDEN KULTATANSSIT
Aleksinkulman juhlasali
Aleksanterinkatu 9, Oulu

klo 17 NAISEN ÄÄNI
Rio Live
Hallituskatu 11, Oulu

klo 19 ILTAJAMIT
Rio Live
Hallituskatu 11, Oulu

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Christelle Masista vuoden kuvataiteilija 2024

Oululainen valokuvataiteilija Christelle Mas on valittu 27. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Laajasti eri medioiden kanssa työskentelevä Mas yhdistelee taiteellisia ja tieteellisiä menetelmiä käyttäen hyödyksi pehmeitä materiaaleja,

Lue lisää »
Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »