Oulunsalo Soi tarjosi monipuolisen kattauksen kamarimusiikkia

Kolme viulistia ja sellisti

Sunnuntaina päättyi 24. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali, jossa kuultiin viiden päivän aikana monipuolinen kattaus kamarimusiikkia. Ohjelmassa oli muun muassa harvoin esitetty Madetojan pianotrio sekä Seppo Pohjolan kantaesitys Sujuvasti saksaa sohvalla.

Festivaali alkoi keskiviikkona 11. elokuuta nuoren viulistilupauksen Lilja Haataisen taidonnäytteellä vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaisissa ja jatkui muun muassa tunnelmallisilla Iltamilla sekä lauantaisella Kamarimusiikkisafarilla. Festivaali päättyi 15. elokuuta Cassiopeia ja Pohjan Laulu -kuorojen tunteikkaaseen yhteiskonserttiin Oulun tuomiokirkossa.

Festivaalin 13 eri tapahtumaa keräsi yhteensä lähes 700 kävijää viiden päivän aikana Oulussa ja Oulunsalossa. Poikkeusaika toi haasteita järjestelyihin, ja koronarajoitusten vuoksi festivaalin konserttien kapasiteettia laskettiin lähes kolmasosaan, että pystyttiin takaamaan riittävät turvavälit konserttiyleisölle.

Viimeistä vuottaan Oulunsalo Soin taiteellisena johtajana toiminut viulisti Kreeta-Maria Kentala on onnellinen onnistuneesta festivaalista. ”Ihanaa, että saatiin toteuttaa kaikki konsertit ja tuoda yleisö ja taitelijat yhteen. Elävää musiikkia on kaivattu!

Festivaaliohjelma jatkuu vielä 31. elokuuta saakka vuoden kuvataiteilija Joel Karppasen Simulacra-näyttelyllä Oulunsalon kirjastossa.

Oulunsalo Soi -festivaalin järjestää Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry ja se on osa elokuisia Oulun juhlaviikkoja. Vuonna 2022 festivaali järjestetään 10.–14. elokuuta, jolloin taiteellisena johtajana aloittaa pianisti Mika Rännäli.

Voita lippuja tulevalle festivaalille

Tulevaa festivaalia ajatellen olisimme kiitollisia, jos antaisit hiukan aikaasi vastaamalla kävijäkyselyymme. Vastanneiden kesken arvotaan lippuja tulevan vuoden konsertteihin.
Vastaa kävijäkyselyyn

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Christelle Masista vuoden kuvataiteilija 2024

Oululainen valokuvataiteilija Christelle Mas on valittu 27. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Laajasti eri medioiden kanssa työskentelevä Mas yhdistelee taiteellisia ja tieteellisiä menetelmiä käyttäen hyödyksi pehmeitä materiaaleja,

Lue lisää »
Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »