Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaiset

Oulunsalo Soi - Oulun seudun XVII musiikkijuhlien vuoden kuvataiteilija Eija Timosen näyttelyn avajaiset pidetään Oulunsalon kirjastossa 4. elokuuta klo 18 osoitteessa Karhuojantie 2. Näyttely järjestetään yhteistyössä Pohjoisen Valokuvakeskuksen kanssa.

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija Eija Timosen näyttelyn avajaiset pidetään Oulunsalon kirjastossa 4. elokuuta klo 18 osoitteessa Karhuojantie 2. Näyttely järjestetään yhteistyössä Pohjoisen Valokuvakeskuksen kanssa.

Eija Timosen Jäisiä Unia tutkii jäätä, sen olemusta ja symboliikkaa. Vesi on jatkuvasti liikkeellä. Se virtaa taivaalta alas maahan ja edelleen jokien ja purojen kautta meriin. Nestemäisenä se merkitsee meille elämän eliksiiriä, mutta kun vesi kylmenee, siitä tulee hyinen ja kohmea syli ja se kovenee kuoleman kuvaksi.

Valokuvat leikittelevät perspektiiveillä ja tarjoavat katsojille mahdollisuuden hyödyntää omassa alitajunnassaan oleva kuvastoa. Siinä missä joku näkee jään kuvassa mytologisen hahmon, toinen näkee naudan tai norpan. Tuttu ja outo rakentavat unenomaisen liiton.

Eija Timonen toimii mediatieteen professorina Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä dosenttina Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella. Kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana hän on kirjoittanut lastenkirjoja, piirrostarinoita ja pienoisnäytelmiä television lastenohjelmiin sekä suunnitellut multimediaa. Viime vuosina hän on kuvannut jäiden mutkikkaita kuvioita ja muuttuvia muotoja. Töitä on esitelty Kemissä, Rovaniemellä ja Espoossa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä.

Näyttely esillä 4.8.-30.8.2015 Oulunsalon kirjastossa.

Lisäksi Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on Eija Timosen näyttely 8.8.—13.9.2015. Perjantaina 7.8. taiteilijatapaaminen klo 17 ja avajaiset klo 18. Galleria avoinna joka päivä klo 10-20.

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »