Oulunsalo Soi käynnistyy

Oulunsalo Soi -festivaalin avaa Jorma Uotisen ja Trio Avecin konsertti, jossa kuullaan sykähdyttäviä tulkintoja mm. Edith Piafin, Jacques Brelin ja Leo Ferren chansoneista. Konsertti on Vaalassa Ylitalon navetassa 6. elokuuta

Oulunsalo Soi -festivaalin avaa Jorma Uotisen ja Trio Avecin konsertti, jossa kuullaan sykähdyttäviä tulkintoja mm. Edith Piafin, Jacques Brelin ja Leo Ferren chansoneista. Konsertti on Vaalassa Ylitalon navetassa 6. elokuuta.

Tanssitaiteilija Riku Lehtopolku esiintyy Tempera-kvartetin ja Elina Mustosen kanssa perinteisessä Oulun kaupungintalon konsertissa 8. elokuuta. Lehtopolku on tanssinut Pori Dance Companyssa vuodesta 2001 ja esiintynyt mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen ja Carl Knifin teoksissa sekä vieraillut Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin ja Iceland Dance Companyn tuotannoissa.

Festivaalin pääteoksena esitetään Lusia Rusintytär -kamariooppera, joka kertoo noituudesta 1600-luvulla syytetystä ja itsensä surmanneesta utajärveläisestä itsellisnaisesta. Teos esitetään Utajärvellä 7. ja 9. elokuuta Ahmaksen perinnekylässä, Helsingin juhlaviikoilla Sellosalissa 23. elokuuta sekä Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 28. ja 29.8. Rajoitettu määrä lippuja on jäljellä Oulun kaupunginteatterin ja Sellosalin esityksiin Lippupalvelussa. Utajärven näytökset on loppuunmyyty. Oopperan ohjaa Jorma Uotinen ja säveltäjänä on Juha T. Koskinen. Lusian roolissa kuullaan festivaalin taiteellista johtajaa, mezzosopraano Virpi Räisänen.

Festivaali ja Oulun juhlaviikot päättyvät Theresienstadt–Bach -konserttiin Oulunsalon kirkossa 30. elokuuta. Merja Larivaara lausuu Theresienstadtin keskitysleirillä kuolleen Ilse Weberin runoja, Virpi Räisänen laulaa Weberin kehtolaulun, jota Weber itse lauloi lasten kanssa kaasukammion mennessään, sekä Viktor Ullmannin kolme jiddishlaulua. Janne Rättyä esittää konsertissa harmonikalla Bachin musiikkia.

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija Eija Timosen näyttelyn on esillä Oulunsalon kirjastossa elokuun loppuun saakka. Eija Timosen Jäisiä Unia tutkii jäätä, sen olemusta ja symboliikkaa. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Oulunsalo Soin konserttiliput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä kautta maan.

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Liput nyt myynnissä!

Festivaaliliput ovat nyt myynnissä. Konserttilippuja voi hankkia kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä, Oulu10-palvelupisteistä, Ticketmaster-myyntipisteistä kautta maan sekä Ticketmasterin verkkokaupasta. Lippujen hinnat: 25/20/10 €. Poikkeuksena Näin unta kesästä kerran -runokonsertti 28/24/18 €.

Lue lisää »
Neljä naisoletettua seisovat pellolla. Kahdella on kirja kädessää ja yhdellä sello olalla.
Uutinen

Vuoden 2023 ohjelma kietoutuu Madetojaan

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään Oulussa ja Oulunsalossa 9.–13. elokuuta. Lisäksi yksi festivaalin konserteista kuullaan sunnuntaina 20. elokuuta osana Oulun Muusajuhlia. Kymmenen konsertin ja taidenäyttelyn avajaisten

Lue lisää »