Kesän vieraat päättivät Oulunsalo Soin

Oulunsalo Soi -musiikkijuhlat päättyivät sunnuntai-iltana Kesän vieraat -konserttiin, jossa basso Mika Kares, pianisti Marita Viitasalo ja näyttelijä Esko Salminen esittivät F. Schubertin Winterreise-laulusarjan. Konsertti oli yksi festivaalin suosituimmista, ja vaikuttava esitys sai erittäin ihastuneen vastaanoton.

Oulunsalo Soi -musiikkijuhlat päättyivät sunnuntai-iltana Kesän vieraat -konserttiin, jossa basso Mika Kares, pianisti Marita Viitasalo ja näyttelijä Esko Salminen esittivät F. Schubertin Winterreise-laulusarjan. Konsertti oli yksi festivaalin suosituimmista, ja vaikuttava esitys sai erittäin ihastuneen vastaanoton. Festivaalille saapui jälleen ulkomaisia huipputaiteilijoita: sellisti Trey Lee ja Danel-kvartetti esiintyivät useissa konserteissa. Tenori Tuomas Katajala ja kamariorkesteri Barocco Boreale keräsivät kehuja avajaiskonsertissa. Lauantaina pianisti Laura Mikkola esiintyi soolona ja yhdessä Danel-kvartetin ja Trey Leen kanssa.

Hailuodon Parokkispelit oli jo ennakkoon loppuunmyyty. Hailuodon kirkon Virvatuleen jaVilkettä, pilkettä! -jazzkonsertti möivät salit täyteen. Tunnelma oli lämmin, mistä oli kiittäminen sekä säätä että erinomaista yleisöä, joka kiitti Hailuodon kirkkokonsertista Danel-kvartettia ja Trey Leetä seisten. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa myös ensi vuonna kiiminkiläislähtöinen mezzosopraano Virpi Räisänen. Tulossa on mm. utajärveläisestä runonlaulajasta Lusia Rusintyttärestä kertova ooppera ja kansainvälisen kamariorkesterin vierailu.

Vuoden kuvataiteilija Karoliina Paapan näyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa elokuun loppuun saakka.

Tapahtuman tuotti tänä vuonna Oulu-opisto yhteistyössä kannatusyhdistys Oumuska ry:n kanssa. Festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja. Oulunsalo Soi järjestetään jälleen ensi vuoden elokuussa.

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »
Uutinen

Oulunsalo Soi alkaa keskiviikkona

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tarjoaa kuusi päivää konserttielämyksiä Oulussa ja Oulunsalossa.  ”Festivaalilla tehdään oululainen ja suomalainen kulttuuriteko soittamalla kaikki Leevi Madetojan viululle ja pianolle säveltämät teokset.

Lue lisää »