Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaiset

Oulunsalo Soi - Oulun seudun XVII musiikkijuhlien vuoden kuvataiteilija Eija Timosen näyttelyn avajaiset pidetään Oulunsalon kirjastossa 4. elokuuta klo 18 osoitteessa Karhuojantie 2. Näyttely järjestetään yhteistyössä Pohjoisen Valokuvakeskuksen kanssa.

Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilija Eija Timosen näyttelyn avajaiset pidetään Oulunsalon kirjastossa 4. elokuuta klo 18 osoitteessa Karhuojantie 2. Näyttely järjestetään yhteistyössä Pohjoisen Valokuvakeskuksen kanssa.

Eija Timosen Jäisiä Unia tutkii jäätä, sen olemusta ja symboliikkaa. Vesi on jatkuvasti liikkeellä. Se virtaa taivaalta alas maahan ja edelleen jokien ja purojen kautta meriin. Nestemäisenä se merkitsee meille elämän eliksiiriä, mutta kun vesi kylmenee, siitä tulee hyinen ja kohmea syli ja se kovenee kuoleman kuvaksi.

Valokuvat leikittelevät perspektiiveillä ja tarjoavat katsojille mahdollisuuden hyödyntää omassa alitajunnassaan oleva kuvastoa. Siinä missä joku näkee jään kuvassa mytologisen hahmon, toinen näkee naudan tai norpan. Tuttu ja outo rakentavat unenomaisen liiton.

Eija Timonen toimii mediatieteen professorina Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä dosenttina Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella. Kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana hän on kirjoittanut lastenkirjoja, piirrostarinoita ja pienoisnäytelmiä television lastenohjelmiin sekä suunnitellut multimediaa. Viime vuosina hän on kuvannut jäiden mutkikkaita kuvioita ja muuttuvia muotoja. Töitä on esitelty Kemissä, Rovaniemellä ja Espoossa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä.

Näyttely esillä 4.8.-30.8.2015 Oulunsalon kirjastossa.

Lisäksi Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on Eija Timosen näyttely 8.8.—13.9.2015. Perjantaina 7.8. taiteilijatapaaminen klo 17 ja avajaiset klo 18. Galleria avoinna joka päivä klo 10-20.

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »
Uutinen

Oulunsalo Soi alkaa keskiviikkona

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tarjoaa kuusi päivää konserttielämyksiä Oulussa ja Oulunsalossa.  ”Festivaalilla tehdään oululainen ja suomalainen kulttuuriteko soittamalla kaikki Leevi Madetojan viululle ja pianolle säveltämät teokset.

Lue lisää »