Viikko aikaa festivaalin alkuun

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin alkuun on enää viikko aikaa. Festivaalin alun ohjelmisto linkittyy vahvasti Leevi Madetojaan, kun taas viikonlopun ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaista ohjelmaa.

Lauantai 12.8. startataan kulttuuritalo Valveella Valveen Paljetissa klo 14.00, kun lastenkonsertti Kamarimusiikin aikakone vie yleisön jännittävällä tavalla musiikkimatkalle läpi vuosisatojen. Matkalla esitellään soittimia, tutustutaan säveltäjiin ja uppoudutaan kamarimusiikin historiaan. Konsertissa soittaa Duo Gylling ja ajasta toiseen meidät johdattelee Jenni Kinnunen.

Ida Elina mullistaa käsityksiä kanteleesta

Lauantai jatkuu Oulunsalon kirkossa Löytöretki Bachiin -konsertilla klo 18.00. Konsertin keskiössä on monen musiikinrakastajan iki-idoli Johann Sebastian Bach. Konsertissa kuullaan niin Bachin musiikkia, kuin häntä inspiroineita ja hänestä inspiroituneita säveltäjiä.

Konsertin avauksena kuullaan Claudio Monteverdin ”Si dolce e tormento”, jonka kaunista melodiaa laulaa mezzosopraano Virpi Räisänen ja soittamassa ovat klarinetisti Olli Leppäniemi sekä haitaristi Janne Rättyä. Teos kuvastaa Monteverdin taitoa välittää vahvoja tunteita musiikin kautta. Laulun, klarinetin ja harmonikan kokoonpano soittaa myös esimerkiksi Bachin kantaatin osan ”Aria Kreuz und Krone (Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen BWV 12)”, jossa Bachin lahjakkuus aarian säveltäjänä ja tunteiden ilmaisijana nousee vahvasti esille.

Myöhemmin lauantai-illasta kanteletaiteilija Ida Elina konsertoi RioLivessä Kantele Revolution -konsertissa klo 20.00. Konsertissa sekä kantele että kanteletar muuntautuvat moneksi, sillä ohjelmassa on klassikoita, originaalisävellyksiä ja lainakappaleita. Ida Elina on voittanut vuoden esiintyjä palkinnon vuonna 2017 (Evento Awards) ja hän ihastuttaa sosiaalisessa mediassa pophiteillään (MTV uutiset).

Soolokonserttien tunnelmaa

Sunnuntaina 13.8. Lääninhallitustalon Valkoisessa salissa on kaksi erilaista soolokonserttia. Klo 13 salissa konsertoi harmonikkavelho Janne Rättyä. Scarlattiana-konsertissa barokkisäveltäjä Domenico Scarlattin sonaatit ja yhden menestyneimmän nykysäveltäjämme Magnus Lindbergin Jubilee -teokset nivoutuvat saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Heti perään klo 15 Arrikingi-konsertissa soittaa pianovirtuoosi Jukka Nykänen. Juonnetussa konsertissa soivat kesä, luonto ja huumori. Nykäsen omat pianosovitukset suomalaisista kansanlauluista saavat seurakseen uudet tulkinnat kuolemattomista elokuva- ja musikaalisävelmistä. Nykänen improvisoi ohjelman lavalla.

Kuoromusiikkia tuomiokirkossa

Festivaaliviikon kruunaa Tuhanten rantain partahilla -konsertti Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 13.8. klo 18.00. Konsertin ohjelmistossa on harvoin kuultuja harvinaisia alkuperäissävellyksiä sekakuorolle ja pianolle. Useat sävellykset kuvaavat Suomen kauniita maisemia sekä luontoa.

Konsertissa kuullaan Leevi Madetojalta esimerkiksi hänen Sekakuorolauluja: Onnelliset op. 13 nro 2, Katson virran kalvohon op. 13 nro 3 ja Metsän kuninkaalle op. 13 nro 6. Onnelliset on herkkä ja tunnelmallinen teos, joka kertoo onnen kauneudesta. Katson virran kalvohon on kaunis ja kaihoisa teos, joka kuvaa veden pinnalla näkyviä kuvia ja heijastuksia. Metsän kuninkaalle kertoo metsän mystiikasta.

Tutustu muihin uutisiimme

Uutinen

Christelle Masista vuoden kuvataiteilija 2024

Oululainen valokuvataiteilija Christelle Mas on valittu 27. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Laajasti eri medioiden kanssa työskentelevä Mas yhdistelee taiteellisia ja tieteellisiä menetelmiä käyttäen hyödyksi pehmeitä materiaaleja,

Lue lisää »
Uutinen

Atte Kilpeläinen taiteelliseksi johtajaksi

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Hän on jo aloittanut tulevan festivaalin ohjelmiston suunnittelun.  Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja

Lue lisää »
Uutinen

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn

Kävitkö Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä

Lue lisää »