Oulunsalo Soin yllätyksiä vilisevä ohjelma julkaistu

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo upean kattauksen klassisen musiikin konsertteja Oulun seudulle 8.–11. elokuuta 2019. Festivaalin kokonaisuus koostuu yhteistyöstä, yllätyksellisyydestä sekä uudenlaisesta konserttielämyksestä Kamarimusiikkisafarin merkeissä.

Neljän päivän aikana kuullaan kaksitoista konserttia Oulun keskustassa, Oulunsalossa ja Kempeleessä. Kirkkojen ja konserttisalien lisäksi musiikki soi muun muassa ravintoloissa ja Nuorisoseuran talolla. Festivaalin uusi taiteellinen johtaja on kaustislainen viulisti ja vanhan musiikin uranuurtaja Kreeta-Maria Kentala. Hän on lähtenyt rakentamaan 22. Oulunsalo Soi -festivaalia mielessään Izumi Tatenon alkuperäinen oulunsalolainen kyläjuhla, jossa näkyy spontaanius ja intiimi tunnelma, jossa esiintyjät ovat lähellä yleisöä.

Festivaali käynnistyykin sen synnyinseuduilla nuorisoseurantalon kyläiltamilla, jossa päästään heti nauttimaan lähes kaikkien festivaalin esiintyjien lennokkaiden musiikkiesitysten lisäksi muun muassa runoudesta ja tanssin pyörteistä.

Festivaalin huipentaa pohjoisten barokkiorkesterien yhteistyö Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina 11. elokuuta, kun Barokin juhlaa tarjoilee Oulun Barokkiorkesteri ja Barocco Boreale. Konserttia johtaa saksalainen barokkiviulisti Anton Steck ja solisteina toimivat tenori Juho Punkeri sekä barokkihuilistit Pauliina Fred ja Pekka Elsilä. Yhteistyö näkyy myös festivaalin aloituspäivinä paikallisten oppilaitosten kanssa toteutetuilla Kisällien lounaskonserteilla teatteriravintola Vänmannissa.

Kamarimusiikkisafari kuljettaa läpi uudenlaisen konserttielämyksen

Oulunsalo Soi esittelee uudenlaisen konserttielämyksen, Kamarimusiikkisafarin, jossa palkittu toimittaja, kirjailija ja klassisen musiikin asiantuntija Minna Lindgren johdattelee yleisön safariemännän roolissa neljän tunnelmallisen konserttipaikan läpi lauantaina 10. elokuuta.

Kamarimusiikkisafarin matka alkaa Oulun taidemuseolta, jossa esiintyvät belgialainen jousikvartetti Taurus  ja kitaristi Otto Kentala. Sieltä matka jatkuu viulisti Kreeta-Maria Kentalan ja cembalisti Tea Polson polskan pyörteisiin. Tämän jälkeen musiikkitarjonnasta vastaavat Juho Punkeri ja pianisti Joonas Ahonen, jotka esittävät uuden, Veli-Matti Puumalan Oulunsalo Soille säveltämän teoksen. Safarin viimeisen konsertin puhaltaa huuliharppukvartetti Sväng. Koko Safari päättyy iltanuotiolle, jossa taiteilijat ja yleisö kohtaavat rennossa kamarimusiikkijamittelun tunnelmassa.

Festivaalin Vuoden kuvataiteilija Aapo Huhdan ”Block”-sivunäyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa 7.–31.8. ja päänäyttely on esillä Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Kulttuuritalo Valveella 9.8.–15.9. Näyttelyt järjestetään yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä (mm. Valkealinna ja Prismat Limingantulli, Raksila, Linnanmaa). Ilman käsittelymaksua lippuja voi ostaa Oulu10 -palvelupisteistä ja Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä.

Festivaali on osa 1.–31.8.2019 järjestettäviä Oulun juhlaviikkoja. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry ja ryhmä pitkäaikaisia talkoolaisia.

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »