Oulunsalo Soin vuoden 2018 ohjelmisto on julkistettu

Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali tuo monipuolisen kattauksen klassisen musiikin konsertteja Oulun seudulle 27.–31.7.2018. Festivaalin kunniavieraaksi saapuu huippupianisti Olli Mustonen. Kansainvälisen tuulahduksen taiteilijakaartiin tuovat englantilais-hollantilainen viulisti Daniel Rowland, belgialainen trumpetisti-laulaja Jeroen Berwaerts sekä pariisilaistunut sellisti Maja Bogdanović. Festivaali alkaa konsertilla Oulun tuomiokirkossa perjantaina 27. heinäkuuta.

Viiden päivän aikana kuullaan kahdeksan konserttia Oulun keskustassa, Oulunsalossa, Ylikiiminigissä, Limingassa sekä Kempeleessä. Kirkkojen ja konserttisalien lisäksi musiikki soi muun muassa taideateljeessa luonnon keskellä. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii viimeistä kertaa kiiminkiläislähtöinen mezzosopraano Virpi Räisänen. Kesän festivaalin jälkeen taiteellisena johtajana aloittaa viulisti Kreeta-Maria Kentala, joka on myös yksi tämän kesän taiteilijoista. Taiteellisen johtajuuden viestikapula siirtyy Räisäselta Kentalalle festivaalin päätöskonsertissa 31. heinäkuuta Oulunsalon kirkossa, jossa molemmat taiteilijat esiintyvät.

Kunniavieraana Olli Mustonen
Ensimmäistä kertaa Oulunsalo Soissa esiintyvä Olli Mustonen on Suomen yksi kansainvälisesti arvostetuimpia pianisteja. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin ja New Yorkin Filharmonikkojen solistina ja toiminut kotimaisten orkestereiden ohella mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin, Genovan oopperaorkesterin, Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin sekä Melbournen sinfoniaorkesterin kapellimestarina.

Mustonen on lisäksi erinomainen säveltäjä, ja Oulunsalo Soin konsertissa Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa sunnuntaina 29.7. kuullaankin muun muassa Mustosen omaa tuotantoa. Konsertissa esiintyvät Mustosen lisäksi Virpi Räisänen, Daniel Rowland sekä Maja Bogdanović.

Yllätyksellisenä ja seikkailunhaluisena esiintyjänä kuvailtu karismaattinen viulisti Daniel Rowland on yksi tämän hetken tunnetuimpia viulisti-solisteja. Festivaalin taiteellisella johtajalla Virpi Räisäsellä on jo pitkään ollut toiveissa saada Rowland mukaan Oulunsalo Soihin. Useissa kansainvälisissä kilpailuissa menestynyt ja monilla maineikkailla konserttilavoilla kamarimuusikkona esiintynyt sellisti Maja Bogdanović tunnetaan erityisesti nykymusiikin esittäjänä ja vahvana tulkitsijana.

Työpajakonsertteja sekä illallinen Brelin & Piafin kanssa
Kahtena päivänä yleisöllä on mahdollisuus osallistua myös työpajoihin ennen konserttia. Lauantaina 28.7. lastenkonsertissa Oulunsalo-talolla nähdään nokkahuilukvartetti Bravaden Tero & Erno Show, joka tempaa lasten lisäksi myös aikuiset mukaansa. Ennen konserttia järjestetään pajoja, joissa tutustutaan klassiseen musiikkiin muiden taiteenlajien avulla muun muassa tanssien, maalaamalla ja tarinoimalla. Konsertti- ja työpajakokonaisuutta on tukemassa Alfred Kordelinin säätiö.

Myöhemmin lauantai-iltana historiallisessa Åströmin tehdamiljöössä Ravintola Hilikussa tarjoillaan illalliskonsertti Dîner avec Brel & Piaf. Konsertin kokoonpanossa on mukana muun muassa bandoneon- ja harmonikkataituri Niko Kumpuvaara. Brelin jalanjäljissä taas kulkee todellinen Brel-tuntija, trumpetisti-laulaja Jeroen Berwaerts, joka yhdistelee ohjemistoissaan usein klassista musiikkia ja jazzia. Barokkihengessä Berwaertsia voi kuulla Barocco Borealen solistina sunnuntai-iltana 29.7. Limingan kirkossa.

Toinen mahdollisuus työpajailuun on maanantai-iltapäivänä 30.7., jolloin festivaalin Vuoden kuvataiteilija Pirjo Lempeä opastaa osallistujia syanotypiakuvien tekemiseen luonnon keskellä Ateljee-Galleria Kaikkosen pihapiirissä Ylikiimingissä. Pajojen jälkeen Ateljeessa kuullaan muun muassa luuttulauluja ja barokkikansanmusiikkia Barocco Boreale Ensemblen ja Virpi Räisäsen tulkitsemina. Samana iltana Oulun kaupungintalon juhlasalissa kuullaan Bravaden tunnelmallinen ”Yötaivaan sylissä” -kynttiläkonsertti.

Vuoden kuvataiteilija Pirjo Lempeän ”Kuutarha”-näyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa 31.7.–30.8. Näyttely järjestetään yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä (mm. Musiikki-Kullas sekä Prismat Limingantulli, Raksila, Linnanmaa). Ilman käsittelymaksua lippuja voi ostaa Oulu10 -palvelupisteistä ja Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä.

Festivaali on osa 27.7.–1.9.2018 järjestettäviä Oulun juhlaviikkoja. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry ja ryhmä pitkäaikaisia talkoolaisia.

Tutustu muihin uutisiimme

Lähikuva taiteilijasta, joka katsoo suoraa kameraan. Taustalla puistomainen näkymä.
Uutinen
Oulunsalo Soi

Mika Kiviniemestä vuoden kuvataiteilija 2023

Oululainen esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi on valittu 26. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin vuoden kuvataiteilijaksi. Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia

Lue lisää »
Uutinen
Oulunsalo Soi

Vastaa kävijäkyselyyn

Vastaa Oulunsalo Soin kävijäkyselyyn Kävitkö Oulunsalo Soi -festivaalin tapahtumissa? Olisimme kiitollisia, jos käyttäisit hetken aikaasi ja vastaisit kävijäkyselyymme ja antaisit palautetta festivaalista. Näin saamme arvokasta tietoa tulevan festivaalin kehittämistä varten.

Lue lisää »