Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vanishing Point – Vuoden kuvataiteilijan näyttelyn avajaiset

ke 10.8.2022 / 18.00

- Vapaa pääsy
Aino Väänänen

Taidenäyttelyn avajaisten keskiössä ovat vuoden kuvataiteilijan, valokuvataiteilijan ja visuaalisen tarinankertojan Aino Väänäsen työt, joissa yhdistyy inhimillisyys, rosoisuus ja herkkyys.

Väänäsen Vanishing Point -näyttelyn avajaisissa esiintyy oululainen oboisti Paula Nurila.

Näyttely avoinna: 10.8.–29.9.

 

Väänänen työskentelee pitkäkestoisten dokumentaaristen valokuvaprojektien parissa, joiden aiheita ovat muuttuva ympäristö pohjoisen reuna-alueilla, elämä huumeriippuvuuden kanssa Bukarestissa sekä samansukupuolisten tanssi Venäjällä. Väänänen työskentelee myös freelance-lehtikuvaajana ja opettaa valokuvausta.

Vuonna 2021 Väänänen julkaisi We Shall See
nimisen taidevalokuvajulkaisun. Samana vuonna Väänänen valittiin Nikon-NOOR-akatemian masterclass-ohjelmaan. Väänäsen töistä on järjestetty näyttelyitä sekä kotimaassa että kansainvälisesti Lontoossa, Moskovassa ja muualla Venäjällä.

Kaikki muuttuu, jopa maa jalkojemme alla

Vanishing Point (‘Pakopiste’ tai ‘Katoamispiste’) viittaa napapiirin koordinaatteihin, jotka ovat jatkuvassa muutoksessa maamassojen ja merivirtojen liikkeistä johtuen. Vanishing Point kasvaa allegoriana elämälle pohjoisessa, jossa perinteiset elämäntavat ja ympäristö ovat murroksessa.

Vanishing Point lähti Väänäsen halusta visualisoida tätä muutosta, joka on sekä ulkoista että sisäistä. Hän on kuvannut kotiseuduillaan Hailuodossa sekä eri puolilla Pohjois-Skandinaviaa, ja häntä ovat kiehtoneet kontrastit hauraan luonnon ja ihmisten luomien koneistojen ja infrastruktuurien välillä. Väänäsen työtapa on ollut poukkoilevaa ja epämääräistä vaeltamista; napapiirin koordinaattien epämääräisyys on heijastunut työmetodeissa. ”Päällimmäisenä mielessäni on pyörinyt kysymys: miltä tulevaisuus näyttää pohjoisen reuna-alueilla?”

Yhteistyössä:

Tiedot

Päivämäärä:
ke 10.8.2022
Aika:
18.00
Hinta:
Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Oulunsalon kirjasto
Karhuojantie 2
Oulunsalo,

Tiedot

Päivämäärä:
ke 10.8.2022
Aika:
18.00
Hinta:
Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Oulunsalon kirjasto
Karhuojantie 2
Oulunsalo,