Viimeiset menneet Tapahtumat

Try Me Good King

Kulttuuritalo Valve, Valvesali Hallituskatu 7, Oulu

Englannin kuningas Henrik VIII:n kuudesta kuuluisasta avioliitosta kaksi päättyi mitätöimiseen, kaksi vaimoa mestattiin ja yksi kuoli lapsivuoteeseen. Jokainen vaimo oli uhrattavissa, ja naisten kohtalona oli oikukas ja vallanhimossaan häikäilemätön mies.
 
Vaimojen autenttiset kirjeet ja mestauslavalla lausutut sanat ovat amerikkalaisen Libby Larsenin laulusarjan Try Me, Good King pohjana. Dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneuden- ja hyvinvointisektorin retoriikka sekä renessanssin ja barokin musiikki.

22 € - 30 €

Sukulaissielut

Oulunsalon kirkko Jääsköntie 8, Oulunsalo

Voimakas tunnelataus yhdistää kahta eri tyylistä ja eri aikakausina sävellettyä teosta, joissa voi aistia musiikillisen symbioosin läpi vuosisatojen. Felix Mendelssohn sai vaikutteita Bachilta ja Händeliltä, jonka musiikkia hän lainasi upeaan huippusuosittuun jousioktettoonsa. Nykysäveltäjä Sally Beamishin jousioktetille säveltämä intensiivinen Partita sisältää valepukuihin puettuja lainauksia Bachilta, Händeliltä ja Mendelssohnilta.

10 € - 24 €

Iltajamit

Rio Live Hallituskatu 11, Oulu

Jamihenkinen monipolvinen genrerajoja hämärtävä rento ohjelma sisältää musiikkia laidasta laitaan: klassista, kevyttä klassista, kansanlauluja ja -tansseja, tangoa, jazzia, iskelmää ja latinalaisrytmejä. Improvisatorisessa hengessä mukaan saattaa eksyä myös yllätysnumeroita.

10 € - 24 €