Oulun kamarikuoro

Oulun Kamarikuoro on perustettu vuonna 1960 ja sitä ovat vuosien varrella johtaneet mm. Topi Kukkonen, Rauno Rännäli, Elias Palola, Markku Jounela ja Kari Kaarna. Kuorossa on tällä hetkellä noin 30 laulajaa. Tammikuusta 2016 alkaen kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Kristian Heberg.

Kuoron ohjelmistoon kuuluu laaja sekakuoro-ohjelmisto aina 1400-luvulta nykypäivään. Lisäksi kuoro on esittänyt orkesteriteoksia mm. Vaasan kaupunginorkesterin, Oulunsalo Ensemblen, Oulu Sinfonian ja Basel Sinfoniettan kanssa. Kuoro on tehnyt konserttimatkoja Italiaan, Saksaan, Ruotsiin, Neuvostoliittoon, Sveitsiin, Ranskaan, Eestiin, Irlantiin ja Yhdysvaltoihin, joista monissa on osallistuttu myös kilpailuihin.

Oulun Kamarikuoro on vakiinnuttanut jo perinteeksikin muodostuneet itsenäisyyspäivän aaton juhlakonsertit Oulun tuomiokirkkoon. Kuoro tekee yhteistyötä Oulussa mm. Karjasillan seurakunnan sekä paikallisten kuorojen ja orkesterien kanssa. Omia konsertteja järjestetään noin neljä kertaa vuodessa ja lisäksi esiinnytään tilauksesta pienemmissä tapahtumissa ja konsertoidaan yhdessä muiden seudun toimijoiden kanssa. Oulun Kamarikuoro oli mukana myös Oulun kaupunginteatterin Taikahuilu-oopperassa tammikuussa 2023.