Mika Rännäli

New Yorkissa pitkään asunut pianisti Mika Rännäli palasi hiljattain synnyinkaupunkiinsa Ouluun. Rännäli on vakiinnuttanut asemansa yhtenä menestyksekkäimmistä sukupolvensa suomalaispianisteista

Vuosituhannen lopussa Rännäli voitti New Yorkissa Artist International -kilpailun, jonka jälkeen hänen esiintymisensä ja levytyksensä ovat keränneet niin kriitikoiden kuin yleisönkin vuolaat kiitokset. Rännäli on kiertänyt orkestereiden solistina, soolokonsertein sekä kamrimuusikkona ympäri maailmaa.

Mika Rännäli on myös säveltäjä. Hänen teoksensa ovat pääasiassa pianolle, mutta sävellysten joukosta löytyy myös viululle ja pianolle sävellettyjä teoksia.

Rännälin monipuolinen muusikkokoulutus alkoi Oulun konservatoriosta ja jatkui Sibelius-Akatemian kautta Manhattan School of Musiciin. Rännälin taitoihin kuuluu pianonsoiton lisäksi viulun- ja trumpetinsoittoa sekä kilpatanssia, jossa Rännäli on kolminkertainen suomenmestari.
Mika Rännäli on toiminut Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana 2002–2008. Rännäli aloitti Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2022.