Ida Elina

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja kanteletaiteilija Ida Elina on saanut taakseen kantelemusiikkiin rakastuneen laajan fanijoukon niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Klassisen musiikin koulutuksen saanut ja Sibelius-Akatemiasta valmistunut popkanteletar on tehnyt uraauurtavaa työtä kantelemusiikin parissa. Hän on saanut työstään useita tunnustuksina. 

Päivi Ida Elina Kujanen aloitti musiikkiopintonsa pianonsoitolla 8-vuotiaana Oulaisissa. Kantele tuli elämään sattumalta 13-vuotiaana, kun soittoharrastus alkoi taiteilijan omien sanojen mukaan siskon kiusaksi. Unelma ammatista kanteletaiteilijana syntyi kuitenkin pian kanteleensoiton aloittamisen jälkeen ja unelma sai lisäpontta taiteilijan tullessa hyväksytyksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolle. Taiteilijan siihen mennessä merkittävin elämän käännekohta tapahtui vaihtooppilasvuonna 2009 Japanissa, jolloin taiteilijan musiikillinen ajattelu mullistui ja sai hänet aloittamaan oman popkanteleensoittotyylin kehitystyön. 

Ida Elinalla on kymmenen vuoden vahva esiintymiskokemus. Hän on konsertoinut Aasiassa, Pohjois-Amerikassa, Keski-Euroopassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa

Ida Elina laulaa sujuvasti useilla kielillä, mukaan lukien mandariinikiinaksi, japaniksi ja ranskaksi. Hän on intohimoinen juoksija ja moninkertainen Oulaisten kaupunginmestari 800-metrin juoksussa. Nykyisin Espoossa asuvan taiteilijan elämän kaikkein suurimmat saavutukset ovat hänen kaksi pientä tytärtään.