Anna-Liisa Bezrodny

Anna-Liisa Bezrodny toimii niin solistina, kamarimuusikkona kuin pedagogina ympäri maailman.

Bezrodny aloitti viulunsoiton opinnot jo kaksivuotiaana ensin vanhempiensa kanssa, myöhemmin Sibelius-Akatemiassa sekä Lontoossa, jossa hän voitti Guildhall School of Music and Draman arvostetuimman palkinnon, kultamitalin vuonna 2006. Hän on lukuisien kansainvälisten kilpailujen palkinnonvoittaja, ja hänelle myönnettiin vuonna 2005 Lontoon filharmonikoiden PROMIS-palkinto, ja samana vuonna hän sai Pro Musica -säätiön kunniapalkinnon.

Bezrodny on vuosien varrella konsertoinut niin solistina kuin kamarimuusikkona lähes kaikkialla Euroopassa, USA:ssa, Aasiassa ja Venäjällä. Hän on työskennellyt kapellimestareiden kuten Leif Segerstamin, Neeme Järvin, Paavo Järvin, Leonid Grinin, ja Okko Kamun kanssa.

Anna-Liisa Bezrodny on erittäin omistautunut kamarimuusikko ja tehnyt yhteistyötä esim. Ivry Gitlisin, Maxim Vengerovin ja Ida Händelin kanssa. Hänen repertuaarinsa ulottuu barokkimusiikista nykymusiikkiin, ja hän on myös kantaesittänyt useita nykyteoksia.

Bezrodny on toiminut professorina Saksassa ja Englannissa. Vuodesta 2023 lähtien hän toimii Tallinnan kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana sekä Viron Sinfoniettan taiteellisena johtajana. Anna-Liisa Bezrodny soittaa Suomen Kulttuurirahaston lainaamalla, vuoden 1678 Hieronymus II Amati – viululla.